Що читати? Ліна Костенко очолила «народний» рейтинг найкращих книжок 2011 року
19.12.2011, 13:27
Кращою відповіддю на питання "Що читати?" є рекомендації інших читачів. Пропонуємо вашій увазі результати опитування користувачів Facebook "Найкраща книга 2011". Сайт "Автура" виступив одним з організаторів цього рейтингу читацьких симпатій.
18 грудня 2011 року завершився перший читацький рейтинг «Читають всі», який проводився у соціальній мережі Facebook. Упродовж місяця інтернет-користувачі мали можливість визначити100 найкращих книжок цього року.
За увесь період у голосуванні взяли участь 7 184 користувачі Facebook.
До участі у рейтингуванні були допущені книжки українських авторів та зарубіжних авторів перекладених українською, видані упродовж останнього року. При чому 50% списку книжок для голосування формували організатори рейтингу – Сергій Руденко («Буквоїд»), Антон Санченко («Автура») та Ірина Славінська («Українська правда. Життя» та «ШО»), а 50% - користувачі Facebook.
Двічі на тиждень проводився «френдоцид» - зі списку забиралися останні 10 позицій, які набрали найменше голосів, після чого читачі мали можливість додати нових претендентів на звання найкраща книжка року.
У результаті перемогу здобула Ліна Костенко із книжкою «Записки українського самошедшого» (А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га), котра набрала 794 голосів.
До першої десятки також увійшли:
Червона атлантида: Герман Ганна: Довіра
Книжный сериал «Киевские ведьмы»:Лада Лузина:Фолио
Лексикон інтимних міст: Андрухович Юрій: MERIDIANCZERNOWITZ
Шизофрения: Светлана Балагула:Спадщина-Інтеграл
БотакЄ: Прохасько Тарас: Лілея-НВ
Баламутинки: Скиба Роман: Видавництво Старого Лева
Піца «Гімалаї»: Карпа Ірена: КСД
Хронос : Антипович Тарас: А-ба-ба-га-ла-ма-га
Карта і компас. Скарби примарних островів: Дев'ятко Наталя: Богдан
Організаторами рейтингу є сайти «Автура» та «Буквоїд».
|