Літературний клуб «Маруся» створює Центр літературної освіти.

Новий проект реалізовуватиме освітні програми у сфері літератури, книжкової справи, літературного менеджменту та дотичних сферах суспільного...
 
Літературний клуб «Маруся» створює Центр літературної освіти
Поточне
Книголюбам пропонуємо купить мебель
для ваших книг.
Шафи зручні для всіх
видів книг, окрім електронних.
www.vsi-mebli.ua

zahid-shid.net

Телефонный спрвочник Кто Звонит

Життя бентежне, але не зле, як казала одна наша знайома. Тому нам доводиться давати рекламу, щоб підтримувати сайт проекту. Але ж Вам
не складно буде подивитись її? Натискати на ці посилання зовсім необов’язково , але якщо Вам щось впало до вподоби - дозволяємо . З повагою, колектив "Автури".
Стаття
marusia.org.ua
Літературний клуб «Маруся» створює Центр літературної освіти

Новий проект реалізовуватиме освітні програми у сфері літератури, книжкової справи, літературного менеджменту та дотичних сферах суспільного життя, які пов’язані з роботою над текстом.

дея проекту – створити неформальну освітню платформу, яка дасть змогу отримувати якісні знання, і професійно зростати як учасникам літпроцесу, так і всім, хто читає книжки і любить літературу. 

 
Центр здійснюватиме освітні програми у формі тренінгів, лекцій, майстер-класів, авторських курсів, воркшопів тощо. Також відбуватимуться школи, які об’єднують весь сучасний арсенал неформальної освіти.
 
Координатор Літклубу «Маруся» та співзасновник Центру літературної освіти Дмитро Стретович зазначив, що неформальна освіта є невід’ємною ланкою в усіх сферах життя. 
 
«Завжди дивувало, чому в українській літературі досі відсутня інституція, яка б систематично і послідовно надавала можливість розвиватися авторам, видавцям, культурним менеджерам та читачам. Фактично, в Україні вакуум у цій ніші. І багато проблем українського літературного процесу так чи інакше пов’язані з відсутністю неформальної освіти як такої. Літературний клуб «Маруся» як прогресивна організація вирішила заповнити цю пустоту. Ми вже провели чотири літературні школи, які мали успіх. І нарешті засновуємо Центр, що надаватиме якісні освітні послуги різним цільовим групам літературного процесу», - повідомив Стретович. 
 
Співзасновниця і координатор Центру Марія Придьма підкреслила, що усі проекти розроблені креативно та інноваційно, а основний акцент робиться не на теорії, а на досвіді митців та практиці. 
 
«Ми маємо потужний український культурний ресурс – це майстерність, знання та досвід фахівців і митців. Наш Центр хоче створити умови, щоб літератори передавали цей досвід, розвиваючи інших колег. Ми запрошуємо лише найкращих лекторів, які дійсно є експертами у своїй темі та мають успішний досвід і знання, корисні для наших учасників», - зауважила Придьма.
 
Також Марія повідомила, що перелік лекторів і тренерів постійно розширюватиметься, адже це проект відкритий для кожного. А одним із головних завдань Центру вона бачить поглиблення «діалогу поколінь» в літературі. 
 
Першим проектом Центру буде Школа літературного менеджменту, яка відбудеться 5-7 квітня в Києві.

Поділитись:
Реклама
Rambler's Top100