Книголюбам пропонуємо
купить мебель
для ваших книг.
Шафи зручні для всіх видів книг,
окрім електронних. www.vsi-mebli.ua
Життя бентежне, але не зле, як казала одна наша знайома. Тому нам доводиться давати рекламу, щоб підтримувати сайт проекту. Але ж Вам не складно буде подивитись її? Натискати на ці посилання зовсім необов’язково , але якщо Вам щось впало до вподоби - дозволяємо . З повагою, колектив "Автури".
...Дослухаюся до поетичних одкровень Романа Бойчука і музичних таїн Михайла Герца, і починаю розуміти, що у слові, у музиці можна спинити мить. Таки можна. Слово і звук, ніби світлина, фотографічно окреслює нам певний духовний, душевний стан тих людей, яким Всевишній дарував талант стукати у людське серце.
Слухаючи музику, перечитуючи слово, вловлюю багато фраз, які тематично окреслюють пісенник ˝Спини цю мить…˝. Ну, хоча б кілька із них. Наприклад, ˝де схід сонця цілує росу˝, щоб ˝зі слів зробити букет Вам замість квітів˝, адже ˝на відстані руки в мої приходиш сни˝, бо ˝поезія до кави, мов десерт˝. І раптом ˝батьківських садів не торкнуться морози˝, хоча ˝крізь безсоння гармати гримлять˝, а тому ˝морози ввібрали скроні, заплелись в косу˝, і боляче ˝палає кров’ю небокрай˝, паралель – ˝важке і чорне дихання війни˝. Це про Донбас сьогоднішній.
Роман Бойчук охопив словом чимало тем: мама, рідна хата, кохання, честь і добро, гідність, буття понад простором і Україна. Ніби самозагляд: а яка ти, людино?, а які ми – люди? Хто ми на цій землі?
Піснетворець Михайло Герц на відстані сльози вхопив слово Романа Бойчука і одягнув його в імпозантні шати мелодій...
Богдан КУЧЕР
Заслужений журналіст України,
Автор і виконавець власних пісень.
Спини цю мить на мить:
У погляді очей
Хай іскра ця горить;
Ріка життя тече.
Почуй мій серця стук
Теплом своїх долонь;
Мій ніжний трепет рук
Твоїх торкнувся скронь.
Приспів:
Спинилось все навкруг…
Лиш тільки я і ти;
Вуста торкнулись губ
І цілий світ затих.
Два серця в унісон
Тріпочуть в почуттях –
Кохання камертон,
Любові білий птах.
Спинилась мить і ми
Злетіли в синь небес,
Руками, мов крильми,
Торкались мрій, чудес.
Немов із неба дар:
Одна на двох зоря
В склепінні вище хмар,
Кохання їй ім‘я.