тоді. ніколи. : радянське око
петренко
— versalia,
2007.
— 23 с.
— м.Берлін. — Наклад 1 шт.
Жанр:
— піксельна книга
— спогади
Анотація:
Der ukrainische Autor Nikolai Petrenko berichtet in einem kantig-schönen Deutsch über seine Jugend als "Betreuer-Dolmetscher" im Kiewer Jugendreisebüro "Sputnik": Ausflüge nach Ost- und Westdeutschland in den 80ern, die Olympischen Spiele in Moskau, zwischenmenschliche Panzermauern in Prag, den Zusammenbruch der Sowjetunion.
Arne-Wigand Baganz, www.netzbibliothek.org
Лінк із зображенням книжки:
|
Серпень 1991-го. Знову поїздка у справах з Великим Босом до Франкфурта та Гамбурга. А тут путч у Москві. Ми мали право лишитись. Ділова зустріч з колегою із Ленінграда. Він теж мав через кілька днів летіти додому. Але не полетів.
Наш літак до Києва був майже порожнім.
Я справді тоді думав, що в літаку на нас усіх чекають наручники і таке інше.
* * *
У той самий час:
Дорога від залізничного вокзалу до аеропорту "Шьонефельд". Справа шматок стіни з великими літерами "Жертва соціалізму". Нормальна західна автодорога. Нормальні вибоїни далі.
Західний Берлін. Нічого особливого.
* * *
Музей ... [ Показати весь уривок ]
прикордонного КПП "Чарлі".
Людина-валіза, людина – підводний човен, людина-стіна.
* * *
Прага 89 (Прага 68).
Ми розмовляли лише українською або німецькою.
Жодного слова російською. Стіна танкова.
* * *
Потім були сім (десять) років у Чорнобилі. В зоні відчуження. За колючим дротом.
Але то вже інша історія.
Там інша Стіна.
Та сама… [ Згорнути уривок ]
|