Фен Світ. Том 1 : Збірка модерної фантастики
Тимур Литовченко, Веле Штылвелд, Діденко Ірина, Черненко Сусанна, Сокіл Ігор, Кісельов Андрій, Рассипаєв Вячеслав, Левицький Андрій, Гриценко Олена
— КЛФ "Чумацький шлях",
2000.
— 88 с.
— м.Київ. — Наклад 200 шт.
Жанр:
— Фантастичне
— Наукова фантастика
— Альманахи
Анотація:
До колективної збірки фантастичних творів членів Клубу любителів фантастики "Чумацький шлях" увійшло 3 різнопланових фантастичних оповідання головного батька-засновника цього КЛФ - Тимура Литовченка: "Спокуха!", "Рекетири із Всесвіту" і "Гоп-стоп!"
Лінк із зображенням книжки:
|
Вася увiмкнув телевiзор. Екран спалахнув, зробився строкатим, потiм зображення стало бiльш чiтким. На Васю позирала офiцiйна особа у модерних окулярах. Пихату фiзiономiю пiдпирала темно-синя краватка з бездоганно трикутним вузликом, бiла сорочка майже не вiдрiзнялася кольором вiд стiни студiї.
— …тепер стабiлiзувався. Нагадую, що перiод напiврозпаду цезiя-137 становить двадцять рокiв.
— Брешеш, тридцять, — сказав Вася. Тої ж митi офiцiйна особа якось розгублено кахикнула, наморщила чоло i повела далi:
— Перепрошую, тридцять рокiв. З часу вибуху на атомнiй електростанцiї рiвень радiацiї вiд цього ... [ Показати весь уривок ]
iзотопу навiть теоретично мав знизитися у десять разiв. Практичне ж зниження рiвня значно перевищує прогнози. Крiм того, якщо врахувати, що початкова кiлькiсть цезiя була незначною…
— Брехло, — пробурмотiв Вася.
— …то на тлi сказаного поведiнка деяких осiб, якi сiють панiку у тридцятикiлометровiй зонi, є, вiдверто кажучи, аморальною…
Голос офiцiйної особи задрижав, губи чомусь засiпалися. Втiм, усе це швидко припинилося. Особа впевнено продовжувала:
— Дехто залишає зону з явно надуманих приводiв. I все це вiдбувається в той час, коли зону необхiдно долати… себто, засвоювати…
Очi офiцiйної особи глянули у рiзнi боки. Особа мугикнула.
— Перепрошую, ми повиннi керувати ситуацiєю в зонi, скажiмо так. Для цього я сам, особисто перебуваю тут, у зонi i запевняю вас, що вiдчуваю себе цiлком…
Офiцiйна особа заклякла iз роззявленим ротом i таким виразом в очах, немов перед нею з’явився зголоднiлий тиранозавр. Секунд за десять незмiнно лагiдний диктор повiдомив з екрану:
— Шановнi телеглядачi, перед вами у прямому ефiрi виступав мiнiстр охорони здоров’я Ескулап Дохтуров. На превеликий жаль, з технiчних причин подальша трансляцiя неможлива. А зараз ми покажемо вам короткометражний фiльм «Золотава гiлка».
А у телестудiї двоє технiкiв кинулися до закляклої офiцiйної особи, розстебнули «блискавку» на його спинi, вiдкрили невеличку кришечку i витягли пошкоджений блок.
— Що там сталося? — спитав голос iз селектора.
— Схеми знов вийшли з ладу, — зi злiстю повiдомив один з технiкiв.
Проте Вася усього цього не бачив. На екранi крiзь золоте листя сяяла яскрава монетка сонця.
— Васю, що там таке? — долинув з кухнi голос дружини.
— Iнтерв’ю з Дохтуровим. Агiтував не кидати зону. Перервали.
— Це не про нас, — твердо сказала дружина. — Ми i не збираємося, так, Васю?
— Авжеж, — пiдтвердив чоловiк. — Тут зовсiм непогано. Щоправда, подейкують, нiби-то цезiй значно знижує стiйкiсть мiкросхем, але це не дуже важливо. Головне, масло регулярно видають i без талонiв. Так?
— Звiсно, так. Iди їсти, — покликала дружина.
Вася попростував на кухню, взяв маслянку, половину її вмiсту вичавив до рота, а рештою заходився змащувати шарнiри. [ Згорнути уривок ]
|