Запах зливи : Проза та поезія
Максим Колиба
— Схід сонця,
2006.
— 174 с.
— (Серія: -).
— м.Львів. — Наклад 100 шт.
Можливість автографа.
Жанр:
— Поезія
— Романи, новели та оповідання
— Авторська проза
Анотація:
У збірці викладена проза та поезія автора з присутнім філософсько-психологічним напрямом. Відображено як особисті відчуття та переживання (“Літнє сонце в зимові ночі”), так і погляд на суспільні події у світі (“Остання революція”).
“Запах зливи” – друга книжка автора. “Ретро (2001)” – твори, що не ввійшли до збірки оповідань “Вічність” (2002).
Лінк із зображенням книжки:
|
Коло
1.Світло. Воно як манія. Його хочеться, але коли його забагато – це погано. Воно входить у тіло, розум, серце – і з’являється диво, свято, хоча – звичайна подія.
Це – річка добра та насолоди. Із звичайної кулі-сонця деколи можна отримати величезний запас свободи, радости і спеки.
2. Спека. Чоло покривається солоними крапельками. Промені сонця пірнають під шкіру, під очі, під усе і намагаються витіснити те “усе” назовні, витісняючи лише солону воду.
3. Вода. Солона вода не є смачною, незважаючи на деяких гурманів. Краще вона смакує з цукром, та ще краще – з цукром і чаєм або кавою: ... [ Показати весь уривок ]
можна пити... Якщо чай гарячий, то варто подути, створивши маленький вітер.
4. Вітер. Він також буває двох видів. Один – нормальний, коли спекотно – стає трішки холодніше. Другий – сильний, коли може знести голову разом зі всім, що в ній є. Якщо вітер стає занадто сильним, то його називають ураганом. На морі – штормом, коли він так сильно розбурює воду, що вона виливається на берег, на суху до того землю.
5. Земля. Переважно на землі підбуваються всі події, що стосуються людей. По-перше, ми тут живемо; по-друге, ми мусимо тут жити; по-третє, хоч-як би ми хотіли жити деінде, основні поживні речовини розташовані на землі. Це – рослини та тварини. Ще для нашого “де-небудь” проживання потрібні корисні копалини, такі, як вугілля та нафта. А вони – глибоко під землею, де панує темінь.
6. Темінь. Майже протилежність світла. Саме “майже”, бо іноді люди можуть бачити в темряві. Хоча в основному – коти. Через це з’явилась приказка “Бачити, як кіт”. Чомусь саме в темряві трапляються злочини. Але це, мабуть, надумана річ, бо, скажімо, ніщо не може захистити людину краще вдень, ніж уночі.
7. Ніч. Хто як хоче, так її і проводить. Хтось десь гуляє , хтось когось б’є, хтось працює, а хтось – спить, чекаючи на день.
8. День. Переважно вдень відбуваються всі основні події людського життя. Це – їжа, навчання, робота та ін. Вся решта, яку не зробили за день, можна зробити вночі. Але ми краще працюємо при сонці - натуральному світлі.
9. Світло.див. пункт 1.
24.10.2002 [ Згорнути уривок ]
|