Море для шульги : роман
Павло Коробчук
— Твердиня,
2012.
— 216 с.
— м.Луцьк. — Наклад 2000 шт.
Тверда обкладинка.
ISBN: 9786175171134
Жанр:
— Авторська проза
— Фантастичне
Анотація:
Молодий хлопчина потрапляє на незвичну роботу – бути кур’єром порожнечі...
На тлі успіхів у цій та особистих сферах він опиняється в безвихідній ситуації...
Кожна вуличка, кожна зустрічна людина може стати для нашого героя фатальною...
Ліворукість – усе, що в нього залишається...
Кохання чи ілюзія? Вбивства чи вимушеність?
Праця чи втаємниченість? Кім Чен Ір чи Кім Кі Дук?
Субкультури чи інтелектуали? Трансгуманізм чи трансреальність?
Переслідування чи параноя?
Лінк із зображенням книжки:
|
10 (зупинка перед роботою)
Я сходив на кілька співбесід і після чергової поставив собі дещо парадоксальну, як на мене, установку. Я вирішив не влаштовуватися на роботу, яка є зрозумілою. Не влаштовуватися на роботу, яку можна освоїти, на якій можна спокійно жити. Через те, що всім роботодавцям потрібні були певні навики наперед. Коли ми народжуємо дітей, ми ж не вимагаємо від них певних навиків наперед.
Довго шукав. Почав зривати пропозиції по роботі зі стовпів на зупинках автобусів на кінцевих станціях, залишати відкритий профайл у інтернет-клубі, не виходив з пошти, залишаючи відкритими ... [ Показати весь уривок ]
сторінки сайтів пошуку роботи.
Звертався до знайомих – здається, вони всі поголовно уже стадами бігали до інших своїх знайомих, які колись десь натякали, що десь є якась цікава вакансійка. Я дещо гіперболізую, проте від перенасиченого пошуками мозку і недонасиченого їжею шлунка виникають різні дивні спроби позбутися голоду і роботи мозку.
Мені не треба робота мозку. Мені треба просто робота.
Серед тисяч пропозицій, цікаві можна було перерахувати на пальцях однієї долоні. Тобто руки.
Я стояв на черговій зупинці весь у штанях. Роздивлявся оголошення. Зірвав номери телефонів робіт, на яких пропонують виловлювати в каналізаціях туші для фаст-фудів, заштовхувати у потяги людські туші, заповнювати анкети для людей, які шукають роботу, грабувати техніку збанкрутілого банку з метою подальшого перепродажу цієї техніки цим же банком.
Точно збирався подзвонити на номер, де пропонують заробляти гроші тим, щоб кліпати. Є такий вид нічних хижих метеликів, які реагують на слабкі рухи своїх жертв. Вони нападають і вигризають місце, яке ворушиться. Там треба кліпати вночі, бути приманкою.
Дивно, людина кліпнути іноді не встигає, як уже стає приманкою.
Номер утримувача чужого сечового міхура не зривав.
Але довго думав, що ж собою становить ця робота.
Зривався вночі спітнілий і чотиривимірний.
Снилося, що влаштувався на неї.
Я навіть почав думати над найширшими трактуваннями терміна «різноробочий». Різноробочий і президентом може стати. Ось, наприклад, наш теперішній президент.
Люди на зупинці аж перезирнулися від моїх роздумів. [ Згорнути уривок ]
|