Наслідки надмірного вживання кави : Оповідання
Олег Куліков
— Піраміда,
2013.
— 116 с.
— м.Львів. — Наклад 500 шт.
Перевидання.
ISBN: 978-966-441-308-1
Жанр:
— Цикли різножанрових оповідань
— Фантастичне
— Триллер
Анотація:
"Наслідки надмірного вживання кави" — дебютна зібрка молодого прозаїка Олега Кулікова. Під обкладинкою на вас чекають 29 (запам'ятайте це число — воно ще не раз відгукнеться у майбутньому) оповідань; 29 історій — фантастичних, іронічних, повсякденних; 29 доказів того, що і в короткому творі можна сказати багато; 29 ключів до читацьких сердець.
Лінк із зображенням книжки:
|
Тонкощі кулінарії
Кухарі готують лише страви.
Антон готував емоції.
Кухарі змушують вас відчути лише смак своїх витворів.
Страви Антона були сповнені натхнення, розбурхували уяву, розпалювали пристрасть у серцях.
Кухарі варили соуси і нарізали помідори.
Антон кришив ненависть, натирав чутливість, смажив скромність, проціджував сум і посипав усе іронією.
Але одного дня це закінчилось. Антона покинула муза. Пішла з двома валізами, залишивши лише записку:
«Мені не потрібен той, хто цінує картоплю більше за мене».
Антон був розбитий. У нього відібрали його натхнення, його здібності. І він ... [ Показати весь уривок ]
мусив їх собі повернути.
Антон постукав у двері її квартири. У руках він мав букет квітів ванілі.
Двері відчинились.
…Годину опісля Антон стояв на її кухні і закінчував готувати обід. Зняв з вогню свіженький кістковий бульйон і додав у нього трошки розмарину. Скуштував. Ммм, смакота!
Антон виклав на тарілку картоплю та кров’яні котлетки, щойно з плити. Вимив руки і витер ножа. Він ніколи не виходив з дому без улюбленого ножа.
Антон поглянув на купу одягу й волосся, яке лежало у вітальні. Вона була його музою. Була.
Краплі крові повільно сповзали з паруючого м’яса на тарілку.
Антон відрізав шматок котлети й, облизуючись, мовив:
– Жінки зраджують. Картопля не зрадить ніколи. [ Згорнути уривок ]
|