Як козак у морського царя служив
Еліна Заржицька
— Талант,
2016.
— 64 с.
— (Серія: Читаю сам).
— м.Харків. — Наклад 10000 шт.
Тверда обкладинка.
ISBN: 978-617-7341-49-8
ББК: 84-4
Жанр:
— Книжки для читання
— Казки
— Козаччина
Анотація:
Українські козаки до всього вдатні - хоч на вовка-сіроманця обернутися, хоч військом морським керувати. І небезпечні Дніпровські пороги вони здолають, і з потойбічного острова виберуться, і коханих порятують. А які музики та рибалки живуть у козацькому краї! Цікавих пригод та романтики в книзі предосить.
Текст доповнюють цікаві тести для формування вдумливого, уважного читання. А за допомогою красивої закладки з шифром діти зможуть відповісти на запитання, як називалася коротка козацька люлька.
Тож захоплюючого читання вам, друзі!
Лінк із зображенням книжки:
|
Уривок із казки "Сонячний чоловічок" -
"... От якось пан прискіпався до Орисі і навіть сухої скоринки не дав. «Не заслужила, така-сяка, – каже. – А щоб я тебе батогами не пригостив, виший для моєї нареченої рушника. Щоб були на ньому квіти срібні та півники з золотими гребінцями. І щоб уранці ті квіти розкривалися, а півники – кукурікали».
Нічого не вдієш. Погнала дівчина панських гусей до річки, сіла й заплакала.
– Навіщо, – вимовляє, – рідна матусю, ти мене одну, беззахисну, полишила? Що ж мені робити? Як той рушник шити-вишивати, коли у мене навіть голки немає?
Сидить Орися, у річку гіркі ... [ Показати весь уривок ]
сльози ронить. А по річці стежечка золота вистилається, прямісінько до сонця. І бачить Орися, що йде по тій стежці Сонячний чоловічок.
– Добридень, Орисю, – вітається. – Я твоєї матусі посланець. Просила вона передати тобі оцей рушник. І подає дівчині точнісінько такий рушник, як пан вишити звелів..." [ Згорнути уривок ]
|