"Книга історій та рецептів смачного настрою"
Наталя Гук
— "Брайт Стар Паблишинг",
2016.
— 160 с.
— м.Київ. — Наклад 2000 шт.
ISBN: 978-617-7418-03-9
ББК: 84(4Укр)6-44
Жанр:
— Авторська проза
— Сентиментальне
— Домогосподарче
Анотація:
Як приготувати гарний родинний настрій на вечерю? Найкраще в склянку розуміння додати дві жменьки теплоти, усе ретельно вимішати з великою порцією терпіння, здобрити усмішками та жартами, вкинути дрібку оптимізму, плеснути бадьорості й щедро посипати любов‘ю. Не боячись розплескати, розлити по найкрасивіших бокалах та швиденько подавати на стіл.
А якщо ви захочете порадувати рідних ще й смаколиками – до вашої уваги найщиріші пропозиції з «Книги історій та рецептів смачного настрою».
Лінк із зображенням книжки:
|
Вираз «шоколадний шоколад» з‘явився декілька років тому, коли Аліна вперше скуштувала тістечко «Брауні» в столичній кав‘ярні, й настільки воно заполонило душу дівчини, що тепер у разі бажання будь-якого смачного десерту , вона думала про «шоколадний шоколад», себто щось таке екстремально шоколадне, від якого розтане навіть сніг взимку, не те що якийсь поганий настрій.
Для початку дівчина просто зварила порцію домашнього шоколаду. А як же! Вона його знала напам‘ять ще зі школи. Спочатку, звичайно, це був рецепт глазурі до модного в той час торту «Замкові руїни», потім він став фірмовим ... [ Показати весь уривок ]
рецептом поливки для будь-якого торту в Аліниній родини. А згодом і зовсім перетворився на окрему страву, якою вона пригощала подружок, і яка виручала її в будь-яких випадках , коли її персональне життя стрімко наближалося до чергового, майже неминучого відкосу.
Спробувала ложечку, ще одну. Прийшла до тями, коли вже вишкрібала залишки по стінках кухлика. «Смакота! Але хочеться чогось пухкенького. А якщо на цій основі винайти свій рецепт?». Ця думка здалася Аліні блискавичною. Готуючи часто, із задоволенням і використовуючи в рецептах какао-порошок, їй завжди не вистачало насиченого справжнього, достатньо «шоколадного» смаку в стравах. Нарешті, є гарна ідея – за основу взяти самий шоколад, а не просто какао-порошок. «Це ж так просто! Чому я раніше до цього не дійшла?!».
Зварила ще порцію. Остудила. Навмання додала яєць, цукру, іще какао-порошку («щастя мало не буває!»), розмішала. Заглянула в заморозник. «Ага!». Молоко й масло приєдналися до темної наче безодня, й солодкої, наче мрії, суміші. Останні штрихи: трохи солі, щоб підкреслити смак, соди, щоб пиріг «піднявся», та борошна, куди ж без нього. В останню мить погляд упав на керамічні баночки з різноманітними спеціями. Кунжут! От що наповнить сенсом та придасть завершеності смаку страви. Тепер точно все.
Коли по кухні розпливлися п‘янкі нестерпно-шоколадні пахощі, Аліна вже була впевнена, що в неї все вийшло саме так, як малювалося в уяві. Кекс був темно-коричневий, немов душа грішного янгола, та смачний, як спокуса.
Перше оповідання можна прочитати за посиланням:
http://www.brightstar.com.ua/files/Books/569004001480077140.pdf
Радіо-запис програми "Книжковий сюжет" можна послухати тут:
http://nrcu.gov.ua/schedule/play-archive.html?periodItemID=1478372
Відгук у пресі (книга, що піднімає настрій):
http://womo.ua/pod-zanaves-10-knizhnyih-novinok-dekabrya/ [ Згорнути уривок ]
|