Антон Санченко : Левантійські канікули : повість : Рецензії в пресі.

Рецензії в пресі на книжку Антон Санченко. Левантійські канікули : повість. У жанрах Мариністика, Дитячі повісті, Професії. Рецензії ...
 
Антон Санченко : Левантійські канікули : повість : Рецензії в пресі
Книжки за жанрами

Всі книжки (1667)

Книжки за першою літерою назви
Книголюбам пропонуємо купить мебель
для ваших книг.
Шафи зручні для всіх
видів книг, окрім електронних.
www.vsi-mebli.ua

zahid-shid.net

Телефонный спрвочник Кто Звонит

Життя бентежне, але не зле, як казала одна наша знайома. Тому нам доводиться давати рекламу, щоб підтримувати
сайт проекту. Але ж Вам не складно буде подивитись її? Натискати на ці посилання зовсім необов’язково , але якщо Вам щось впало до вподоби - дозволяємо . З повагою, колектив "Автури".
Книжка
Книжка Антон Санченко "Левантійські канікули : повість" (фото 1)
Левантійські канікули : повість

Антон Санченко

Темпора, 2014. — 312 с.
— м.Київ. — Наклад 1000 шт.

Тверда обкладинка.
ISBN: 978-617-569-176-2
ББК: 84-44

Жанр:
Мариністика
Дитячі повісті
Професії

Анотація:
Дивовижні речі в житті таки бувають. Восьмикласники Денис та Сергій під час своїх літніх канікул потрапляють на справжнє вантажне судно і йдуть у рейс "практикантами". Судно ж замість того, щоб одразу повернутися з Туреччини додому, несподівано вирушає у мандрівку Чорним, Азовським, Мармуровим, Егейським, Іонічним та Адріатичним морями. Цю Акваторію і прилеглі береги, сполучені цими морями, колись називали Левант. І всі тамтешні порти таки мають щось спільне.

Хлопці призвичаюються до життя і праці моряків, шукають пригод на свою голову в Туреччині, Росії, Греції та Італії, інколи таки знаходять, з чого капітан робить відповідні організаційні висновки.

Але не будемо про сумне. Бо пригоди часом знаходять навіть дисциплінованих моряків. Чи готові хлопці до випробувань? Чи вдасться їм самим, без допомоги дорослих, в екстемальній ситуації повернути судно до рідного порту? Читайте у цій книжці.

Поділитись:

Лінк із зображенням книжки:

  Уривок з книжки Рецензії в пресі (14) Відгуки читачів (0) Де купити (1) Скачати файл
Рецензія

09.06.2017

Автор рецензії: Барабука (джерело: Якабу)

Письменник і моряк Антон Санченко у своїй першій дитячій книжці «Левантійські канікули» відправляє героїв-восьмикласників на кілька місяців у плавання. Капітан суховантажного судна погоджується взяти в рейс сина із приятелем і дає їм можливість попрактикуватися в усіх суднових спеціальностях. «Таврія» спускається Дніпром у Чорне море, навідується до Азовського, тоді йде Мармуровим, Егейським, Іонічним морями в Адріатику. Неспішно викладаючи енциклопедію судноплавних хитрощів у дусі Жуля Верна понад половину книжки, автор врешті закручує детективний сюжет. Сергій із Денисом ув’язуються в розслідування ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

17.07.2015

Автор рецензії: ZhuText (джерело: ZhuText)

Антон Санченко. Левантійські канікули

Київ: Темпора, 2014. – 312 с.

Автор. Антон Санченко (1966 р., Херсон-Київ, Україна) – письменник, перекладач, видавець, а також моряк.

Книжка. Повість «Левантійські канікули» вирізняється серед українських прозових творів для підлітків своїм жанром – це мариністика. І власне з цієї перспективи текст не дилетантський, адже автор – професійний моряк. До слова, це вже дев’ята книжка письменника, проте перша дитяча. Її назва загалом й окреслює сюжет повісті – канікули двох восьмикласників на вантажному судні «Таврія» вздовж берегів Леванту. Подорож починається ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

16.06.2015

Автор рецензії: Євгеній Станісевич (джерело: INSIDER)

Не так роман, як дещо "охудожнений" нон-фікшн, але ж про що: про торгове судноплавство і як воно ще не вмерло, про моряцький раціон і непросте, але карколомно-іронічне життя на кораблі, про історію і географію, врешті, про особливу породу людей – останніх морських вовків, українських, усіма майже забутими і тим ще особливішими.

Денис і Сергій потрапляють на судно, але не для того, аби відбувати пригоди – це не "Мобі Дік" чи "Діти капітана Гранта", це радше розважливі Соєр і Фінн, які влаштувалися гідами-посередниками, а з метою провести нас нутром: і корабля, але й усієї галузі також. У морський ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

09.04.2015

Автор рецензії: Сергій Батурин (джерело: Буквоїд)

У підлітковому віці хлопчики часто мріють про море. Причому в тих, кому не поталанило народитися у приморських містах, ці мрії часто-густо живляться мистецтвом: саме з фільмів і книжок взнають вони про моря й океани, про далекі морські походи й ризиковані експедиції, про мирні судна й військові кораблі, а потім пристрасно мріють про дальні мандрівки й нечувані пригоди. А різні морські слівця: "галс", "гюйс", "грот", "бізань", "стаксель" — видаються їм найчарівнішою музикою в світі.

Героям повісті Антона Санченка "Левантійські канікули" Денисові Мамуту й Сергієві Ватаманюку, звичайним школярам, ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

05.03.2015

Автор рецензії: Владислав Івченко (джерело: Літакцент)

Як влаштоване торгове судноплавство в Україні (станом на пізні 1990-ті)? Хто і як ходить українськими річками та міжнародними морями? Як в’язати вузли з мотузок і який вид вузла до чого пасує? Як кораблі розходяться у морі? Чому Київ був столицею радянського рибальського суднобудування? Як гуляли китобої в Одесі? Чим по понеділках годують моряків? Як різна городина називається турецькою і чому моряки люблять перечікувати шторми біля Греції? Відповіді на ці й десятки інших питань щедро надані в «Левантійських канікулах», черговій книжці Антона Санченко, що вийшла у видавництві «Темпора». Хоч я ніколи ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

04.03.2015

Автор рецензії: Христина Содомора (джерело: Читомо)

Антон Санченко. Левантійські канікули

Київ: Темпора, 2014. – 312 с.

Автор. Антон Санченко (1966 р., Херсон-Київ, Україна) – письменник, перекладач, видавець, а також моряк.

Книжка. Повість «Левантійські канікули» вирізняється серед українських прозових творів для підлітків своїм жанром – це мариністика. І власне з цієї перспективи текст не дилетантський, адже автор – професійний моряк. До слова, це вже дев’ята книжка письменника, проте перша дитяча. Її назва загалом й окреслює сюжет повісті – канікули двох восьмикласників на вантажному судні «Таврія» вздовж берегів Леванту. Подорож починається ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

09.02.2015

Автор рецензії: Ірина Троскот (джерело: Тиждень)

Про головні тенденції в українській літературі 2014-го


Матеріал друкованого видання
№ 1 (373)
від 15 січня


На минулий рік озиратися складно в будь-якому сенсі. Бо він був справді насичений надважливими для України подіями, відкриттями на рівні громадянського суспільства й особливо емоціями. Не оминув емоційних надмірів і культурний рік, а вужче – літературний. Проте намагання зрозуміти причини й наслідки письменницьких та читацьких емоцій – то тема окремої розмови, а поки що більше зосередимося на цікавих книжках 2014-го.

У центрі всіх вітчизняних літературно-критичних рефлексій, ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

07.02.2015

Автор рецензії: Володимир Чернишенко (джерело: Барабука)

Антон САНЧЕНКО. Нариси бурси: оповідання. – К.: Електрокнига, 2010. – 302 с. – (Серія: Бібліотека піксельних книжок).
Антон САНЧЕНКО. Левантійські канікули. – К: Темпора. – 2014. – 312 с.

Прихід «дорослого» письменника в дитячу літературу часто веде до появи непересічних чи знакових творів. Прикладів є безліч, від «Панни квітів» Валерія Шевчука і до дитячих детективів Андрія Кокотюхи чи «Хто зробить сніг» Тараса Прохаська. Тож і від появи першої дитячої повісті Антона Санченка можна було сподіватися чогось нового й цікавого, особливо тому, що мариністів у сучукрліті не так і багато.

lk1«Левантійські ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

24.11.2014

Автор рецензії: Богдана Романцова (джерело: Читомо)

Навіть той, хто не знає імені Антона Санченка, певне, чув, що у сучасній українській літературі є колишній морський радист, що давно і ненастанно пише про море, продовжуючи традицію мариністики в українській літературі, що після Миколи Трублаїні («Шхуна Колумб», «Лахтак») і Юрія Яновського («Майстер корабля») переживала не найкращі часи. «Левантійські канікули» – це вже дев’ята книжка Санченка, і вона, звичайно, про море. Чому вдев’яте про це ж? Можливо, тому, що кожен письменник пише насамперед про себе, власний реальний чи екзистенційний досвід. Але цього разу про море для дітей.

Ось вам ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

13.11.2014

Автор рецензії: Галина Ткачук (джерело: Літакцент)

Значення назви цієї повісті — неочевидне. Хоч насправді дуже прозоре: це час і місце дії твору. З’ясуймо одразу: йдеться про подорож під час літніх канікул двох восьмикласників на борту суховантажного судна із Запоріжжя вниз по Дніпру, а потім — Чорним, Азовським, Мармуровим, Егейським, Іонічним та Адріатичним морями (ці моря та їхні береги «колись називали Левант», стверджує автор).

Сучасна історія морських пригод, написана для підлітків, — екзотика для нашої літератури. Однак якщо пригадати особливості творів Санченка для дорослої аудиторії — можна загалом уявити і те, як (і з чим) автор звертається ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

13.11.2014

Автор рецензії: Тарас Федюк (джерело: BBC)

Антон Санченко. Левантійські канікули. Київ: "Темпора", 2014.

А й справді, Україна – віддавна морська держава, а от в літературі (як дорослій, так і дитячій) відрефлексована мало. Дуже мало.

І спроба Антона Санченка додати до напрацьованого Трублаїні вкупі з Качаном – справа важлива, безумовно. Отже, в очікуванні морських пригод школярів Дениса та Сергія, розгортаємо "Левантійські канікули". Початок – обнадійливий: швейцар місцевого ресторану з'являється в школі замість батька-моряка і грає роль капітана. Історія не нова, вона вже, до певної міри фольклорна, але – годиться.

Хлопці потрапляють ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

12.11.2014

Автор рецензії: Ольга Купріян (джерело: Україна Молода)

Листопадова добірка «України молодої» — для вибагливого читача. Для того, якого не «купити» яскравими картинками та який загалом неохоче читає. Для того, який уже не вважає себе дитиною, але й не може називатися дорослим. Для читачів-підлітків ми підібрали найрізноманітніші книжки — від зворушливої любовної чи пригодницької історії до геть непростих повістей про життя і смерть.

Усе живе у світі починається з історії про любов. Отак і ця історія починається з маленької, але дуже сильної першої любові. «Дехто з дорослих вважає, ніби перше кохання можливе десь у тринадцятирічному віці, у класі ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

03.11.2014

Автор рецензії: Валя Захабура (джерело: Читай!)

Цю повість включено у довгий список «Дитяча книжка року ВВС-2014». Але цінність її геть не в тому, чи визнана вона експертами з літературознавства. «Левантійські канікули» – одна з небагатьох сучасних українських пригодницьких повістей для підлітків. І єдина – в жанрі мариністики.



Чи цікаво сучасним дітям читати щось окрім фентезі, містики і детективів? Кожен бібліотекар може відповісти на це питання ствердно але є одне «але». Серед розмаїття сучасних художніх творів для дітей в українському сегменті практично відсутній пригодницький жанр. Казка та фентезі панують і владарюють.

«Левантійські ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

19.10.2014

Автор рецензії: Олена Шарговська (джерело: Барабука)

Письменник і моряк Антон Санченко у своїй першій дитячій книжці «Левантійські канікули» відправляє героїв-восьмикласників на кілька місяців у плавання. Капітан суховантажного судна погоджується взяти в рейс сина із приятелем і дає їм можливість попрактикуватися в усіх суднових спеціальностях. «Таврія» спускається Дніпром у Чорне море, навідується до Азовського, тоді йде Мармуровим, Егейським, Іонічним морями в Адріатику. Заходить у порти, розвантажується й завантажується. Боцман, радист, штурман і решта команди охоче навчають юних стажерів Сергія і Дениса своїх премудростей. Читачі разом із ними ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

Реклама
Rambler's Top100