Малолітка : Збірка оповідань
Антоніна Спірідончева
— Зелений пес,
2012.
— 208 с.
— м.Київ. — Наклад 1549 шт.
ISBN: 978-966-1515-73-3
ББК: 84(4Укр)6-4
Жанр:
— Молодіжне
— Цикли різножанрових оповідань
— Феміністичне
Анотація:
«Малолітка» - це збірка оповідань про дівчат, які стають дорослими. Твори, що увійшли до неї, є досить конфліктними, в них піднімається великий спектр проблем, з якими зіштовхується молода дівчина: починаючи від зіпсованих стосунків з батьками, непорозуміння з подругами, відчуття несправедливості, викривленого бачення благополуччя і закінчуючи такими, що стосуються здоров’я, кохання і перших стосунків, небезпечних розваг, майбутньої професії, творчості. Героїні шукають свій шлях у житті, часто впираючись у закриті двері, залишаючись сам на сам зі своїми проблемами, прагненнями і переживаннями. Подекуди зворушливі, подекуди сповнені цинізму, усі твори «Малолітки» об’єднані особистим бунтом героїнь проти різноманітних рамок, встановлених суспільством.
Книгу можна купити в інтернет-магазині "Всі книги" за посиланням http://vsiknygy.com.ua/node/1078
або в книжкових магазинах. Або ж у своєму поштовому відділенні з післяплатою (з автографом автора!), надіславши запит на vesna-poetesa@ukr.net .
Електронна версія книги представлена в електронній бібліотеці "Касіопея" за посиланням http://store.kassiopeya.com/index.php?language=ua&manufacturers_id=82
Для безкоштовного ознайомлення з вмістом книги можна скачати її скорочену (промо-) версію тут же (вкладка "скачати файл"). :)))
Лінк із зображенням книжки:
|
Було вже за північ. Вулична темрява, здавалось, огорнула волохатими осінніми хмарами вікна будинку, закупоривши в невеличкій квартирі тьмяне світло настільної лампи. Марина сиділа над стосом чернеток, підпираючи підборіддя рукою. Між пальцями майже непритомно лежала кулькова ручка, ковпачок якої був прикушений зубами. В чернетці вимальовувались дві строфи вірша з покресленими і виправленими у кілька поверхів рядками. Марина дивилась у вікно, у кудлату темряву, складаючи думки в нові рядки. На минулому тижні вона переставила в своїй кімнаті меблі, незважаючи на протест мами – зокрема поставила робочий ... [ Показати весь уривок ]
стіл торцем до підвіконня, і тепер їй було зручно оглядати вулицю.
Крізь вакуумні склопакети в квартиру пробивався гальмівний свист автомобільних шин, який одразу ж змінювався стрімким газуванням і зриванням автомобіля з місця, за мить знову гучним гальмуванням – і так знову і знову, вже добру годину. Хтось не шкодує гуми... Цей виск гальмів і мотору повторювався ледве не щоночі, особливо влітку, і вже не перший рік; мешканці навколишніх будинків з ним змирились, хоч шум явно заважав їм спати. Марина не бачила того зухвалого автомобіля, який нещадно палить собі гуму, але знала: на просторій (і порожній в нічний час) парковці продуктового супермаркету якесь авто вкотре шліфує «поліцейський розворот». Шкода, з її вікна парковку не видно – вона затулена рогом сусідського будинку. А влітку Марина з подругами любили спостерігати за нічними розвагами на парковці...
(уривок з оповідання "Бунтарка") [ Згорнути уривок ]
|