Скобла Міхась, Адам Мікола, Спринчан Аксана, Хадановіч Андрей, Барадулін Ригор, Лістота Ніна, Прилуцькі Сяргей, Чаркашин Алесь, Сис Анатоль, Ліпай Алесь, Фагот Аляксандра, Зирянова Галіна, Буравкін Генадзь, Кандратов Мікола, Мінскевіч Серж, Ястраб Фьодар, Шадуя Марина, Шніп Віктар, Някляєв Уладзімір, Башаримова Алєся, Дзмітрієв Дзмітрій, Купала Янка, Релес Гірш, Харик Ізі, Кульбак Мойше, Хаймович Фелікс, Морт Вальжина, Гапєєва Вольга, Дабравольська Анжаліка, Буйнюк Юрка : «Жыве Беларусь! За нашу і вашу свободу!» : Антологія білоруської поезії : Анотація, уривок з книги.

 
Скобла Міхась, Адам Мікола, Спринчан Аксана, Хадановіч Андрей, Барадулін Ригор, Лістота Ніна, Прилуцькі Сяргей, Чаркашин Алесь, Сис Анатоль, Ліпай Алесь, Фагот Аляксандра, Зирянова Галіна, Буравкін Генадзь, Кандратов Мікола, Мінскевіч Серж, Ястраб Фьодар, Шадуя Марина, Шніп Віктар, Някляєв Уладзімір, Башаримова Алєся, Дзмітрієв Дзмітрій, Купала Янка, Релес Гірш, Харик Ізі, Кульбак Мойше, Хаймович Фелікс, Морт Вальжина, Гапєєва Вольга, Дабравольська Анжаліка, Буйнюк Юрка : «Жыве Беларусь! За нашу і вашу свободу!» : Антологія білоруської поезії : Анотація, уривок з книги
Книжки за жанрами

Всі книжки (1667)

Книжки за першою літерою назви
Книголюбам пропонуємо купить мебель
для ваших книг.
Шафи зручні для всіх
видів книг, окрім електронних.
www.vsi-mebli.ua

zahid-shid.net

Телефонный спрвочник Кто Звонит

Життя бентежне, але не зле, як казала одна наша знайома. Тому нам доводиться давати рекламу, щоб підтримувати сайт проекту. Але ж Вам не складно буде подивитись її? Натискати
на ці посилання зовсім необов’язково , але якщо Вам щось впало до вподоби - дозволяємо . З повагою, колектив "Автури".
Книжка
Книжка Скобла Міхась, Адам Мікола, Спринчан Аксана, Хадановіч Андрей, Барадулін Ригор, Лістота Ніна, Прилуцькі Сяргей, Чаркашин Алесь, Сис Анатоль, Ліпай Алесь, Фагот Аляксандра, Зирянова Галіна, Буравкін Генадзь, Кандратов Мікола, Мінскевіч Серж, Ястраб Фьодар, Шадуя Марина, Шніп Віктар, Някляєв Уладзімір, Башаримова Алєся, Дзмітрієв Дзмітрій, Купала Янка, Релес Гірш, Харик Ізі, Кульбак Мойше, Хаймович Фелікс, Морт Вальжина, Гапєєва Вольга, Дабравольська Анжаліка, Буйнюк Юрка "«Жыве Беларусь! За нашу і вашу свободу!» : Антологія білоруської поезії" (фото 1)
Книжка Скобла Міхась, Адам Мікола, Спринчан Аксана, Хадановіч Андрей, Барадулін Ригор, Лістота Ніна, Прилуцькі Сяргей, Чаркашин Алесь, Сис Анатоль, Ліпай Алесь, Фагот Аляксандра, Зирянова Галіна, Буравкін Генадзь, Кандратов Мікола, Мінскевіч Серж, Ястраб Фьодар, Шадуя Марина, Шніп Віктар, Някляєв Уладзімір, Башаримова Алєся, Дзмітрієв Дзмітрій, Купала Янка, Релес Гірш, Харик Ізі, Кульбак Мойше, Хаймович Фелікс, Морт Вальжина, Гапєєва Вольга, Дабравольська Анжаліка, Буйнюк Юрка "«Жыве Беларусь! За нашу і вашу свободу!» : Антологія білоруської поезії" (фото 1)
Книжка Скобла Міхась, Адам Мікола, Спринчан Аксана, Хадановіч Андрей, Барадулін Ригор, Лістота Ніна, Прилуцькі Сяргей, Чаркашин Алесь, Сис Анатоль, Ліпай Алесь, Фагот Аляксандра, Зирянова Галіна, Буравкін Генадзь, Кандратов Мікола, Мінскевіч Серж, Ястраб Фьодар, Шадуя Марина, Шніп Віктар, Някляєв Уладзімір, Башаримова Алєся, Дзмітрієв Дзмітрій, Купала Янка, Релес Гірш, Харик Ізі, Кульбак Мойше, Хаймович Фелікс, Морт Вальжина, Гапєєва Вольга, Дабравольська Анжаліка, Буйнюк Юрка "«Жыве Беларусь! За нашу і вашу свободу!» : Антологія білоруської поезії" (фото 2)
Книжка Скобла Міхась, Адам Мікола, Спринчан Аксана, Хадановіч Андрей, Барадулін Ригор, Лістота Ніна, Прилуцькі Сяргей, Чаркашин Алесь, Сис Анатоль, Ліпай Алесь, Фагот Аляксандра, Зирянова Галіна, Буравкін Генадзь, Кандратов Мікола, Мінскевіч Серж, Ястраб Фьодар, Шадуя Марина, Шніп Віктар, Някляєв Уладзімір, Башаримова Алєся, Дзмітрієв Дзмітрій, Купала Янка, Релес Гірш, Харик Ізі, Кульбак Мойше, Хаймович Фелікс, Морт Вальжина, Гапєєва Вольга, Дабравольська Анжаліка, Буйнюк Юрка "«Жыве Беларусь! За нашу і вашу свободу!» : Антологія білоруської поезії" (фото 3)
«Жыве Беларусь! За нашу і вашу свободу!» : Антологія білоруської поезії

Скобла Міхась, Адам Мікола, Спринчан Аксана, Хадановіч Андрей, Барадулін Ригор, Лістота Ніна, Прилуцькі Сяргей, Чаркашин Алесь, Сис Анатоль, Ліпай Алесь, Фагот Аляксандра, Зирянова Галіна, Буравкін Генадзь, Кандратов Мікола, Мінскевіч Серж, Ястраб Фьодар, Шадуя Марина, Шніп Віктар, Някляєв Уладзімір, Башаримова Алєся, Дзмітрієв Дзмітрій, Купала Янка, Релес Гірш, Харик Ізі, Кульбак Мойше, Хаймович Фелікс, Морт Вальжина, Гапєєва Вольга, Дабравольська Анжаліка, Буйнюк Юрка

(Переклад: Олег Коцарев, Сергій Жадан, Любов Якимчук, Володимир Вакуленко-К, Дмитро Лазуткін, Ірина Новіцька, Володимир Тимчук, Лесик Панасюк, Бразюнас Владас, Аксельрод Зелік, Хаймовіч Фелікс, Павлов Улаздімір, Янкута Ганна, Бярозкін Ригор, Рубінчик Вольф, Хадановіч Андрей, Салейс Маріс, Лукша Міра)

— Твори, 2020. — 280 с.
— м.Вінниця. — Наклад 20000 шт.

Тверда обкладинка. Можливість автографа.
ISBN: 978-966-949-563-1

Жанр:
Переклади сучасні
Поезія
Поетичні переклади

Анотація:
Антологія вийшла друком у паперовому та електронному вигляді, а також шрифтом Брайля (скорочений варіант. Лише вибрані переклади українською мовою).

Сябри повстали проти тоталітаризму. Сябри згадали своє коріння. Ми, українці, добре знаємо, як воно підніматися з колін. Ми пам’ятаємо, що коли нам було важко – нас підтримали. Зараз підтримки потребують й вони. Народ там сильний так само як і наш – він вистоїть!
На початку навіть не уявлялася вся потужність проекту «Жыве Беларусь! За нашу і вашу свободу!». Спочатку це мала бути невелика антологія, але чим більше згуртовувались сябри в Білорусі, тим більше проект заґартовувався не лише в потужну книгу, а і справжню зброю рідним словом. Його боятимуться прихильники диктатури!
33 сильних автори, від класиків до сучасності. Пліч-о-пліч з ними 28 зброєносців-перекладачів з 4-х сусідніх країн: України, Литви, Латвії та Польщі. Також з підтримкою доєдналися кримськотатарські перекладачі та перекладачі їдиш-білоруською. Сябри не хочуть кровопролиття, але диктаторська машина цього не розуміє. Є загиблі. Сябри не стануть більше пробачати. МИ ВСІ РАЗОМ! БІЛОРУСЬ ЖИВЕ і НАВІКИ БУДЕ ЖИТИ!

Письменник, поет, перекладач, громадський діяч, упорядник і укладач антології «Жыве Беларусь! За нашу і вашу свободу!» – Вакуленко-К. Володимир

Поділитись:

Лінк із зображенням книжки:

  Уривок з книжки Рецензії в пресі (0) Відгуки читачів (0) Де купити (0) Скачати файл

©Міхась Скобла

ВАЯР СЬВЯТЛА

Дваццаць першы век пячорны,
Дзень ці ноч – імгла.
Кара азначае чорны,
Чорны, як смала.

Скачуць чорныя гарылы,
Гузакі – іх знак.
Родны кут, як ты мне мілы!..
Песьню ў аўтазак!

Выглядае з чорных масак
Чорная душа.
Чорны чобат, чорны пасак,
Чорны воран – ша!..

Збоку, сьпераду, за сьпінай
Зьдзекі, гвалт, прымус.
І зьвісае над краінай
Чорны чортаў вус.

Вус паўзучы, вус калючы,
Чорная мятла...
Сьцяг наш сонечна-балючы –
Наш ваяр сьвятла!

Не баіцца чорнай ночы
Ні душа, ні плоць.
Нам той сьветлы сьцяг аднойчы
Уручыў Гасподзь.

Вымятайся, ... [ Показати весь уривок ]

[ Згорнути уривок ]

Реклама
Rambler's Top100