Койот-веселун, українські повстанці й таємниці Великого озера.

Койот-веселун, українські повстанці й таємниці Великого озера

04.01.2014

Н.Тисовська. Три таємниці Великого озера : Роман

Період від Нового року до Старого Нового року – чи не найромантичніші дні у році для кожного українця. Колядки, щедрівки, гості… Але й у ці дні час від часу потрібно відпочивати. А чи є у світі кращий відпочинок, ніж сидіти біля ялинки, грітися біля каміну з горнятком кави або й бокалом глінтвейну – і читати хорошу книгу… Містичний детектив «Три таємниці Великого озера» просто чудово пасуватиме до новорічного настрою.

Тож цього разу ми запрошуємо вас у загадкову подорож у часі й просторі – із нашими сучасниками, українськими студентами, котрі вчаться у заокеанській країні, в містечку Буремна Затока, біля водопаду із назвою Какабека. Жахливе раптове вбивство молодого українця, у якому намагаються звинуватити дівчину-індіанку, змушує українську студентку заглибитися у архіви УПА та легенди північноамериканських племен.

Жовтогарячий койот-веселун, посланець могутнього Нанабожо, штукар і жартівник, якому дозволено мандрувати між цим і тим світами, кепкувати зі звірів і людей, влаштує українській студентці та індіанському професору цікаву подорож з філософськими історіями…

Авторка роману Наталя Тисовська (котра, до речі, була студенткою Lakehead University в Канаді) стверджує, що сюжет і персонажі не є плодом фантазії автора, а здебільшого взяті з життя. Однак про те, ким були реальні герої детективної історії, ми можемо тільки здогадуватися… Поруч з містичною та індіанською сюжетними лініями, на сторінках роману розповідається і про реальні факти з боротьби УПА на Київщині – тож шанувальники історичних творів теж знайдуть для себе багато цікавих речей.

За свій твір Тисовська отримала у 2011 році другу премію літературного конкурсу «Коронація слова». Книгу надрукувала Інформаційно-аналітична агенція «Наш час», котра, разом із авторкою, люб’язно надала газеті «Час і Події» текст цього чудового роману. І за це ми їм безмежно вдячні. Тож Ви, наші любі читачі, можете братися за читання з чистою совістю – жодного порушення авторських прав!

А підказав нам цей цікавий роман керівник проекту «Кассіопея» Олександр Костюк.
На Ukie Drive Radio Олександр Костюк щотижня веде передачу «Книжкова полиця», і запрошує в ефір поетів і письменників. Тож якщо Ви хочете не тільки читати, а й послухати відомих літераторів, запрошуємо з понеділка по п’ятницю вмикати радіо на 1240 АМ з 10 до 11 по полудні.
Ну а наразі ми бажаємо Вам приємного читання і щасливого Нового року! Нехай у цьому році у Вас буде вдосталь цікавих пригод, філософських розмов і містичних збігів! Адже саме вони і допомагають збагнути цінність власного життя, доброго товариства і рідної землі!

Марина Олійник

(Джерело: Час і Події)