28.12.2010
Рецензія на книжку:
Бондаренко Дмитро. Риба на вечерю : роман
Усі ми пам’ятаємо благословенні 90-ті, коли в Дніпропетровську не було ще цих величезних та блискучих продуктових супермаркетів, де доводиться вистоювати призабуті з радянських часів черги і де їхні охоронці дивляться на кожного покупця, як на потенційного злодія, який тільки для того і зайшов до них, щоб поцупити якийсь дріб’язок. Замість цього були у нас, а подекуди ще й лишаються, невеличкі гуртові базари, так звані оптовки. Демократичність атмосфери, відсутність черг та яскравого світла робила ці точки улюбленим місцем покупки харчів та іншого господарського краму для більшості дніпропетровців. Найвідомішою з таких оптовок був базарчик в самісінькому центрі міста, за ЦУМом, який доживає зараз останні дні. Це було найкраще місце для студентів, що б придбати собі пиво і до пива. Тут же біля фонтану його можна було спожити, а за парканом – позбутися. Для любителів екстріму в будинку напроти ЦУМа існувало два віконця де торгували аж надто дешевою горілкою (цікаво, з чого її робили), яку можна було розпити в кампанії знервованих чи тих, що вже повирубалися, бомжів. А в підвалах сусідніх будинків цілодобово вироблялася левова частка усіх товарів, що продавалися на базарі. Так ось, в одному з таких підпільних цехів і опиняється, ховаючись від міліції, головний герой роману “Риба на вечерю” Захарченко Кирил. Протягом довгих двох місяців молодий здоровий хлопець за копійки розфасовує пральні порошки “Tide” та “Ariel” для довірливих дніпропетровських ґаздинь... А про все інше читайте в новому романі відомого белетриста Дмитра Бондаренка, який, до речі, можна придбати у самого автора по суботах, на алеї митців, що на Карла Марла або заходьте на офіційний сайт письменника.
Рідна Україна.com
(Джерело:
Рідна Україна.com)
|