Оксана Забужко, Терен Тетяна, Алексієвич Світлана : Літопис самовидців : Дев'ять місяців українського спротиву : Рецензії в пресі.

Рецензії в пресі на книжку Оксана Забужко, Терен Тетяна, Алексієви...
 
Оксана Забужко, Терен Тетяна, Алексієвич Світлана : Літопис самовидців : Дев'ять місяців українського спротиву : Рецензії в пресі
Книжки за жанрами

Всі книжки (1667)

Книжки за першою літерою назви
Книголюбам пропонуємо купить мебель
для ваших книг.
Шафи зручні для всіх
видів книг, окрім електронних.
www.vsi-mebli.ua

zahid-shid.net

Телефонный спрвочник Кто Звонит

Життя бентежне, але не зле, як казала одна наша знайома. Тому нам доводиться давати рекламу, щоб підтримувати сайт
проекту. Але ж Вам не складно буде подивитись її? Натискати на ці посилання зовсім необов’язково , але якщо Вам щось впало до вподоби - дозволяємо . З повагою, колектив "Автури".
Книжка
Книжка Оксана Забужко, Терен Тетяна, Алексієвич Світлана "Літопис самовидців : Дев'ять місяців українського спротиву" (фото 1)
Літопис самовидців : Дев'ять місяців українського спротиву

Оксана Забужко, Терен Тетяна, Алексієвич Світлана

Комора, 2014. — 312 с.
— м.Київ. — Наклад 3000 шт.

ISBN: 978-966-97403-2-8

Жанр:
Майдани
Фейсбук-література
Історична документалістика

Анотація:
Від Євромайдану до АТО, від листопада 2013-го по літо 2014-го - ця книжка простежує, в хронологічній послідовності, зміну настроїв і глибинні психологічні трансформації в українському суспільстві. Колективний портрет «народження нації», що за кілька місяців пройшла шлях від мирного протесту до національно-визвольної війни, складено з найпопулярніших за цей час дописів у соцмережах, виступів в інтернеті, фраґментів новинної стрічки і т.д. Понад сотню авторів збірника, серед яких як відомі літератори, блогери, журналісти, так і анонімні мережеві «ніки», об’єднує одне: всі вони були живими свідками й учасниками найдраматичніших подій новітньої української історії, і всі їхні думки й почуття, оцінки й пошуки смислів зафіксовано в режимі «включеного спостереження». Читач таким чином отримує можливість доторкнутися до історії в момент її прямого творення.

Поділитись:

Лінк із зображенням книжки:

  Уривок з книжки Рецензії в пресі (3) Відгуки читачів (0) Де купити (0) Скачати файл
Рецензія

06.06.2015

Автор рецензії: Марічка Вакуленко (джерело: Блогспот)

Хто б міг подумати, що у 21 столітті мільйони українців, як 900 років тому один із них – літописець, писатимуть вже сучасний Літопис – Літопис Самовидців. Самовидцем в Україні став кожен українець, росіянин чи просто громадянин нашої держави, який вийшов на Майдан сам, або ж підтримував його іншим чином – добрим словом, грошима, матеріально. Який вірив в Україну і хотів її змінити.
«Літопис самовидців. Дев’ять місяців українського спротиву» – книга-калейдоскоп, яка складається із сотні розрізнених фрагментів – свідчень очевидців та думок учасників революційних подій. Сотні постів – сотні ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

06.06.2015

Автор рецензії: Тетяна Русінкевич (джерело: Вікна)

На ХХІ Форумі видавців у Львові Оксана Забужко представила проект "Літопис самовидців: дев’ять місяців українського спротиву". Музичну частину презентації продовжили Тельнюк: сестри, заспівавши кілька популярних пісень з описаних у книзі подій.

Ідея проекту належить Оксані Забужко. Як зізнається сама письменниця, її вона виношувала ще з Помаранчевої революції. Модератор зустрічі заодно й упорядник книги Тетяна Терен розповіла про особливості роботи над проектом: “Композиційно книга начебто проста. Вона складається з постів у Фейсбуці, Вконтакті, живому журналі, на блогах. Кілька вкраплень новин ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

06.06.2015

Автор рецензії: редакція (джерело: Радіо Свобода)

Українська письменниця Оксана Забужко написала книжку про події в Україні з листопада 2013 до літа 2014 року – від Євромайдану до АТО.

«Скінчила працю над великим книжковим проектом, який забрав купу часу й сил, але був того вартий. Можна анонсувати: Літопис самовидців: дев’ять місяців українського спротиву. Автор проекту – Оксана Забужко. Упорядник – Тетяна Терен. Передмова – Світлана Алексієвич», – написала Забужко на своїй сторінці у Facebook.

За словами письменниці, ця книжка простежує, в хронологічній послідовності, зміну настроїв і глибинні психологічні трансформації в українському ... [ Показати всю рецензію ]

[ Згорнути рецензію ]

Реклама
Rambler's Top100