Еліна Заржицька, Анна Багряна, Любов Відута, Олег Гончаренко, Марія Дружко, Олена Литовченко, Тимур Литовченко, Ольга Рєпіна, Валентина Захабура : Йому тринадцятий минало : Збірник творів сучасних українських авторів : Анотація, уривок з книги.
Еліна Заржицька, Анна Багряна, Любов Відута, Олег Гончаренко, Марія Дружко, Олена Литовченко, Тимур Литовченко, Ольга Рєпіна, Валентина Захабура : Йому тринадцятий минало : Збірник творів сучасних українських авторів : Анотація, уривок з книги
Книголюбам пропонуємо
купить мебель
для ваших книг.
Шафи зручні для всіх видів книг,
окрім електронних. www.vsi-mebli.ua
Життя бентежне, але не зле, як казала одна наша знайома. Тому нам доводиться давати рекламу, щоб підтримувати сайт проекту. Але ж Вам не складно буде подивитись її? Натискати на ці посилання зовсім необов’язково , але якщо Вам щось впало до вподоби - дозволяємо . З повагою, колектив "Автури".
Книжка
Йому тринадцятий минало : Збірник творів сучасних українських авторів
У збірнику «Йому тринадцятий минало» в цікавій пізнавальній формі 29 сучасних письменників України, Болгарії, Канади, США, Польщі розповідають про дитинство Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.
Проект набув міжнародного статусу, оскільки художнє оформлення майбутньої книги було здійснено дітьми та підлітками Чехії, Болгарії та України (Дніпро, Харків, Львів).
Представлене зібрання стане в нагоді вчителям на уроках з предметів «Літературне читання», «Українська мова та література», «Я люблю Україну», «Мистецтво», на виховних та тематичних годинах спілкування; бібліотекарям – під час проведення пізнавальних заходів для школярів початкової та середньої школи і батькам – для вільного спілкування з дитиною.
Андрій повернувся зі школи похнюплений. Сьогодні на уроці літератури він ізганьбився перед усім класом. Вчителька Ганна Романівна викликала його до дошки і попросила розповісти про дитинство Тараса Шевченка: про те, де жив, як учився і які захоплення мав видатний український поет і художник. Але Андрій не міг нічого сказати, бо вчора цілісінький вечір просидів зі смартфоном – так захопився новою грою, що геть забув про домашнє завдання. Звісно, йому було соромно перед однокласниками, а ще більше – перед Ганною Романівною, котра, на відміну ... [ Показати весь уривок ]
від решти вчителів, ніколи не кричала на своїх учнів і не ставила їм поганих оцінок.
– Андрійку, пообіцяй мені, що за вихідні прочитаєш біографію Кобзаря, і в понеділок розкажеш нам усім.
Андрій, звісно ж, пообіцяв. Одначе настрій уже був зіпсований. Мамі він поки вирішив нічого не казати. Не хотів її засмучувати. Їй і без цього зараз важко – вже другий рік його батько на війні, захищає Україну від ворогів.
Перед самим сном хлопець дістав із портфеля книжку і, зручно вмастившись у ліжку, почав читати: «Тарас Шевченко народився 9 березня 1814 року в селі Моринці, тодішньої Київської губернії, був третьою дитиною селян-кріпаків. У 1816 році родина Шевченків переїхала до Кирилівки, де й пройшли дитячі роки Тараса…» Але на цьому місці Андрій смачно позіхнув і зрозумів, що далі читати марно. Подумав про те, що має іще два вихідних, відклав книжку, вимкнув світло і заснув.