«Планета Сенп» — захоплюючий фантастичний роман.

«Планета Сенп» — захоплюючий фантастичний роман

11.09.2012

А.Марковська. Планета Сэнп : Из цикла Волни

11 сентября 2012, 20:17

«Планета Сенп» — захоплюючий фантастичний роман письменниці Алли Марковської. У космічному просторі існує безліч планет, які заселяють різноманітні форми життя. Авторка майстерно описує елементи життя і побуту, історичні факти та ієрархічну систему суспільства. При чому літературний світ твору сприймається читачем не як фантазія, а як альтернативна версія світобудови, у якій «наше сьогодення» знаходиться на примітивному рівні розвитку.
Центральним персонажем роману є представник древньої раси Волнів — воєначальний безсмертних — Гел.
Основна сюжетна лінія — криза стосунків у сім'ї Гела, яка розгортається на фоні суспільних проблем і ускладнюється помилками минулого.
Події розгортаються на віддаленій планеті Сенп, куди часто потрапляли ті хто пережив корабельну аварію чи напад космічних піратів. Внаслідок цього, на планеті утворилося своєрідне суспільство.
Саме на Сенп потрапляє Гел зі своїм сином Айре та молодий безсмертний Керфі, який волею-неволею подорожував разом з ними і з часом став їм хорошим другом. На шляху до корабля, який є єдиним засобом порятунку, мандрівники подорожують від осередку «печерних людей» до жителів «середньовічного суспільства» і далі до «епохи Відродження», які одночасно існують у цьому забутому далекому світі. Вони потрапляють у різні пригоди і виплутуються із них.
У світі древньої магії, різних істот, вампірів та перевертнів живуть і звичайні люди, до тварин тут ставляться з особливою повагою, окремі з них наділені людським розумом та норовом. Представлено багато інших персонажів, зі своєрідними характерами і кожен з них має добре прописаний, довершений психологічний образ. Впродовж усього твору можна простежити розвиток і моральне зростання головних героїв. Цікавим є те, що поряд з технологіями міжгалактичного світу люди, які потрапили на Сенп живуть у таких формах суспільства, як первісна община і Середньовіччя. При чому рівень життя людей у них повністю відповідає представленим епохам. В авторському світі оригінальна, нова для читача географія, історія, фауна та флора. Талановито в деталях описані ремесла, традиції та технології, якими володіють персонажі.
Авторка створила чудовий світ пригод, оповитий добрим влучним гумором, наповнений тонким психологізмом та інтригою фантастичної реальності.
Бажаю всім читачам отримати таку ж масу позитивних вражень і солодкого задоволення від прочитання цього чудового роману.

Бурак Віра